eVision > Početna > Novosti

SharePoint izazovi i kako ih rješavaju fleksibilne aplikacije

SharePoint je jedan od najuspješnijih Microsoftovih proizvoda. Već je 14 godina na tržištu a velike i male organizacije diljem svijeta nalaze razne načine za njegovu implementaciju, od suradnje sa timom do upravljanja poslovnim sadržajem (ECM). Ipak se postavlja pitanje: Je li SharePoint platforma za moju organizaciju?

U nedavno izdanom (23. veljače 2015.) istraživanju AIIM-a „Connecting and Optimizing SharePoint – important strategy choices“ jedan od temeljnih zaključaka je da 63% organizacija ima „neki razlog za nezadovoljstvo“ sa implementacijom SharePointa u svojoj organizaciji.

Neki od najčešćih razloga nezadovoljstva sa implementacijom SharePointa su:

  • Loše sučelje za korištenje
  • Manjak znanja/edukacije
  • Manjak podrške višeg menadžmenta
  • Trend sličnih aplikacija u oblaku

SharePoint ili Dropbox/Google Docs?

Oko 13% organizacija prestaje raditi na SharePointu i prelazi na aplikacije u oblaku poput Dropboxa ili Google Docsa.

Premda zvuči privlačno, ovakve aplikacije imaju manji stupanj sigurnosti i mogućnosti upravljanja (prilagođavanja organizaciji) od SharePointa. Čak i sam AIIM kao globalna zajednica IT profesionalaca smatra da je prebacivanje svih poslovnih procesa  u SharePoint najbolji način centraliziranja posla na jednom mjestu.

Pravo rješenje za poboljšavanje poslovnih procesa nisu aplikacije poput Dropboxa i Google Docsa, već prilagodba SharePointa sa sveobuhvatnim tijekovima rada i formama. Također, važno je da je podržan rad u oblaku i na mobilnim uređajima.

Jedan od načina koji je prihvatilo preko 2,500 korisnika u 40 zemalja je K2, aplikacija koja poboljšava SharePoint i fleksibilna je u prilagodbi za svako poduzeće u svakoj industriji.

Bolji SharePoint uz K2

Integriranje svih poslovnih procesa, bez obzira koji su, lako je sa naprednim mogućnostima tijekova rada i formama koje pruža K2 u kombinaciji sa SharePointom. Bilo koja baza podataka na SharePointu povezuje se sa K2 tijekovima rada i formama čime se procesi automatiziraju i ubrzavaju. Neke od ugrađenih mogućnosti poput prebacivanje zadataka čine stvaranje tijeka rada izrazito jednostavnim.

K2 je jedna od najvažnijih kompanija koja predvodi BYOA (Build Your Own App) pokret – stvaranje aplikacija bez ili sa minimalnom količinom kodiranja.

Zbog toga je izrazito brzo i jednostavno rješiti poslovne procese i raditi putem web preglednika, emaila ili pametnog telefona. K2 aplikacije su responzivne, što znači da izgledaju izvrsno bez obzira na kojem uređaju se koriste.

Uz to, omogućavaju i napredne mogućnosti izvještavanja. Lako je identificirati „uska grla“ u poslovanju uz grafičke izvještaje, a sve poteškoće se lako rješavaju uz alate na web pregledniku.

Potpuni izvještaji o poslovnim procesima u K2
Potpuna vidljivost svih poslovnih procesa uz K2 izvještaje
 

Primjeri korištenja K2

Veliki proizvođač Berglandmilch minimizira financijski rizik

Berglandmilch koristi SharePoint i K2Jedan od najvećih europskih proizvođača mliječnih proizvoda, Berglandmilch, implementirao je K2 da bolje rukovode promjenama pakiranja.

Prije K2: Proces rukovođenja promjenama u pakiranju vodio se formama
na papiru. Bilo je teško pratiti napredak svakog projekta kroz niz internih odjela i vanjskih dobavljača.

Uz K2: Stvoren je automatizirani proces koji je integrirao SAP i SharePoint sisteme (na SharePointu su svi dokumenti vezani uz projekte). Svi, interno i eksterno, mogu doći do dokumenata brzo i sigurno, a suradnja između internih timova i vanjskih dobavljača postala je lakša. Rezultat je manje kašnjenja i pogrešaka. Ne samo da su svi korisnici primjetili veću trasparentnost svakog zahtjeva promjena pakiranja, već su i sve uvedene promjene olakšale izvršavanje svih EU zakona vezanih uz etikete na mljekarskim proizvodima.

Logistička kompanija PD Ports poboljšava učinkovitost

Vodeća kompanija za vođenje logistike brojnih luka implementirala je K2 da automatizira proces rukovanja potvrdama o dostavljenim proizvodima u skladišta.

Prije K2: Proces zapisivanja da je neka pošiljka stigla u luku bio je u potpunosti rađen na papiru. Zaposlenici u skladištima svaki tjedan ručno su sortirali i pohranjivali stotine potvrda o primanju pošiljke.

Uz K2: PD Ports automatizirali su proces i uštedjeli preko 25,000 £ godišnje. Zaposlenici sada skeniranju potvrdu koje se automatski spremaju u SharePoint sa pripadajućim podacima (broj pošiljke, luka koja je zaprimila pošiljku, datum pošiljke). Zbog tih dodatnih podataka, pretraživost potvrda o primanju pošiljki postala je puno lakša. Kada se izrađuju fakture, lako je pronaći sve informacije i dokumentaciju koja mora biti uključena u fakturi. Zaposlenici tako rade brže i mogu pružati bolju uslugu za korisnike.

Zaključak

Premda postoji puno faktora zbog kojih SharePoint može biti neuspješan, K2 ima sve alate koje trebate da u SharePointu napravite maksimum od njegovih mogućnosti. Bez obzira koji poslovni izazov imate, uz intuitivno sučelje možete napraviti puno više u manje vremena.

U eVisionu integriramo K2 u naše proizvode i rješenja. Zbog toga smo u stanju zatvoriti projekte puno brže, a povećana sigurnost znači da će ti procesi biti napravljeni i puno preciznije. Primjerice, za sustav odobravanja ulaznih računa sve procese „u pozadini“ za Vas odrađuje K2.

Više o K2 možete pročitati ovdje.

BIZ datum:10.4.2015. 12:00 autor:

Dubravko Blaće

 
 
 
Kontaktirajte nas | Prijava za webinar
Kalendar aktivnosti
 

eVision informacijski sustavi d.o.o.

Baštijanova 52a, 10000 Zagreb | tel: +385 (1) 5390 400 | fax: +385 (21) 383 597 | OIB: 98227140678 | MBS: 080482498​

Kontaktirajte nas | Facebook | LinkedIn | Google+

© 2015. eVision informacijski sustavi d.o.o.  //  zaštita osobnih podataka  //  made with: SharePoint 2010  // design by: Sapun