eVision > Početna > Novosti

Kako će poslovne aplikacije promijeniti kulturu Vaše organizacije (VIDEO)

Na Microsoft Ignite ove godine K2 je imao nekoliko prezentacija od kojih je najvažnija pod nazivom „K2: Making Everyone an Innovator: How Business Apps Will Change Your Company Culture“. Jonathan King i Anthony Petro iznijeli su niz zanimljivosti koje možete pročitati u ovom članku.

Ako organizaciji kojoj pripadate (poduzeće, korporacija, državna ili lokalna uprava, udruga…) oduzmete kulturu, što ostaje toj organizaciji? Možda neko ime, renome koji ste stvorili, imovina koja je u vlasništvu organizacije, alati koji se koriste za rad i slično, ali nedostaje ono ključno – što čini tu organizaciju posebnom.

Uzmimo dvije organizacije kao primjer: 

    1)   Microsoft bez kulture inovativnosti ne bi stvarao nove i napredne tehnologije

    2)   K2 bez kulture koja promiče brži i pametniji rad ne bi kvalitetno razvijao svoje proizvode

Kako onda promijeniti kulturu Vaše organizacije na bolje, bez da uništite postojeću?

Vaša organizacija treba ubrzanje

Imamo niz podataka koji govore da se u današnje vrijeme koristi puno različitih online alata/sustava za rad, stvaraju se ogromne količine nestrukturiranih podataka, a poslovanje se počinje odvijati brže no što softveri mogu pratiti.


U tim rastućim količinama alata za rad i podacima koji se stvaraju potrebno je napraviti puno detaljnih izmjena u načinu kako organizacije rade da dosegnu brzinu na kojoj se posao odvija. Sve izmjene trebaju voditi prema ciljevima:

 • Integracija poslovnih sistema
 • Brze inovacije
 • Povećana mobilnost
 • Poboljšana produktivnost

Konačni cilj izmjena u načinu rada je povećati prihod organizacije.

Kakvo rješenje za ubrzanje poslovanja treba Vaša organizacija?

Stalna mantra koju bi trebali voditi je „izrada poslovnih aplikacija bez kodiranja“.

Poanta ovakvog razmišljanja je da gotovo svaki poslovni proces (odobrenje računa, proces nabave…) možete zamisliti i „nacrtati“. Primjerice, ako zamislite ovakav proces, možete ga u nekoliko minuta i napraviti:Na taj način sve IT sustave povezujete (npr. SAP, Salesforce...) bez puno razmišljanja, a svi podaci prenose se na mjesta gdje Vi želite da dođu

To povezivanje podataka izgleda ovako:


Prava rješenja za ubrzanje poslovanja svakako trebaju biti:

 • prilagođena za mobilne uređaje
 • dopuštati lako korištenje uz „povuci i ispusti“ alate (drag and drop)
 • biti kompatibilna sa svim alatima koje koristite
 • moraju imati mogućnost jednostavnog postavljanja

Uz integraciju sa alatima kao što je Box, gotovo sve što radite možete raditi i u pokretu. Primjerice, na tabletu pregledavati dokumente i odobravati ih ili raditi na njima, a automatski ih sinkronizirati sa svim sustavima na kojima radite.

Kako se poslovne aplikacije uklapaju u kulturu Vaše organizacije?

Na što ste fokusirani? Prodaju (npr. privatna poduzeća), stvaranje svjesnosti (npr. marketinški odjeli) ili možda ubrzanje postojećih procesa (npr. javna poduzeća)?

Poslovne aplikacije podrška su svakoj od tih točaka koje definiraju kulturu Vaše organizacije.

Promjena kulture događa se onda kada uz potpuna integraciju više nemate potrebu gledati nekoliko sustava da dođete do informacija koje trebate da radite svoj posao.

Za primjer takve organizacije možete vidjeti „sales“ dio SharePoint platforme za suradnju koja je uređena uz pomoć poslovnih aplikacija bez kodiranja. Primjetite da se mogu na jednom mjestu vidjeti:

 • Zadaci
 • Predlošci dokumenata
 • Ciljevi prodaje
 • Posljednje prilike za prodaju


Ako napravite integraciju sa nekim alatom, također možete sve staviti na jedno mjesto i raditi samo na jednoj platformi. U ovom slučaju radi se o primjeru integracije SharePointa i SalesForcea:


Kao što možete vidjeti, svi podaci su sada u SharePointu i tamo možete raditi što god želite. Svi podaci će se također sinkronizirati u SalesForceu.

To je zapravo Vaša jedinstvena poslovna aplikacija.

Pogledajte i prezentaciju sa Microsoft Ignite da saznate kako izrada poslovnih aplikacija izgleda u praksi.

Kako započeti s poslovnim aplikacijama?

Za izradu poslovnih aplikacija u eVisionu koristimo K2 blackpearl za povezivanje procesa, ljudi, usluga i informacija. 

Uz K2 alate možemo sve sustave koje radimo isporučiti brže nego da to radimo „ručnim“ kodiranjem svih detalja, bez da gubimo preciznost i kvalitetu. Dapače, uz ovakve alate, sve integracije obavljaju se i točnije zbog predefiniranih pravila unutar K2.

Ako želite započeti rad sa Vašim poslovnim aplikacijama, kontaktirajte nas i na formi za kontakt označite kućicu „K2 partnerstvo“. Nastojat ćemo Vas povratno kontaktirati čim prije unutar 24 sata.

BIZ datum:19.5.2015. 15:00 autor:

 

 
 
 
Kontaktirajte nas | Prijava za webinar
Kalendar aktivnosti
 

eVision informacijski sustavi d.o.o.

Baštijanova 52a, 10000 Zagreb | tel: +385 (1) 5390 400 | fax: +385 (21) 383 597 | OIB: 98227140678 | MBS: 080482498​

Kontaktirajte nas | Facebook | LinkedIn | Google+

© 2015. eVision informacijski sustavi d.o.o.  //  zaštita osobnih podataka  //  made with: SharePoint 2010  // design by: Sapun