eVision > Početna > Novosti

SharePoint branding kroz povijest

Od prve verzije SharePointa do danas osnovne mogućnosti, poput upravljanja dokumentima, se nisu mnogo mijenjale, no dizajn je nekoliko puta mijenjan kroz godine te je doživio nekoliko većih promjena. Nakon uvođenja mogućnosti za objavljivanje (publishing feature) i mogućnosti društvenih mreža, SharePoint je postao moćan alat sa širokom lepezom primjene.

Donosimo vam kratki pregled izgleda SharePoint portala od 2001. do 2013. godine:

 • Microsoft SharePoint Portal Server 2001

  Microsoft SharePoint Portal Server 2001
  Osnovne značajke: Osnova portala uključivala je mogućnost upravljanja dokumentima, pretragu i "dashboard site" za prikaz web-dijelova
  Izgled: Dizajn je dolazio sa standardnim zaglavljem u kojem je bilo moguće mijenjati logo i naziv web-mjesta.
 • Microsoft SharePoint Team Services 2002

  Microsoft SharePoint Team Services 2002
  Osnovne značajke: Mogućnost kreiranja popisa i HTML stranica.
  Izgled: Dizajn je doživio sitne izmjene u headeru i također su dodane ikonice za oznaku nivoa stranice. Prvi put je uvedena lijeva navigacija "Quick Launch".
 • Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003

  Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003
  Dodatne mogućnosti: U 2003. Dodana je mogućnost kreiranja "Topic" web-mjesta. To su bile kompleksnije stranice od stranica s web-dijelovima, te korak prema današnjim web-mjestima za objavljivanje. Nadograđena je i funkcionalnost pretraživanja.
  Izgled: Dizajn je doživio veće izmjene, uključeni su novi elementi i još više CSS-a. Svaka stranica je imala ikonu ovisno o tipu stranice. Otkriven je način kako na lijevoj strani zaokrenuti tekst na lijevo...
 • Microsoft Office SharePoint Server 2007

  Microsoft Office SharePoint Server 2007
  Dodane mogućnosti: U 2007. ponovo je napravljena veća izmjena dizajna, uvedene su mogućnosti objavljivanja stranice osnovnog izgleda.
  Izgled: Dizajn je uključivao pozadinu koja je davala okvir u mjestu za sadržaj. Ovo je omogućavalo vlasnicima web-mjesta da promijene izgled stranica. Uvođenjem masterpage stranica dizajneri više nisu morali mijenjat osnovni CSS za izmjenu dizajna stranica.
 • Microsoft SharePoint Server 2010

  Microsoft SharePoint Server 2010
  Dodane mogućnosti: Osnovne mogućnosti nisu doživjele velike promjene osim što je uveden Ribbon (alatna traka), poboljšani su korisnički profili, te društvene mogućnosti.
  Izgled: Dizajn u SharePointu 2010 doživio je velike izmjene u masterpage stranicama u kojima je izbačeno korištenje tablica u dizajnu. Performanse su dodatno poboljšane uključivanjem sprite imagesa i optimiziranijim slikama za pozadine.
 • Microsoft SharePoint Server 2013

  Microsoft SharePoint Server 2013
  Dodane mogućnosti: Nove mogućnosti u verziji 2013 fokusirane su na društveno povezivanje, mobilnosti, zajednički rad, vođenje projekata i aplikacije.
  Izgled: Novi dizajn inspiriran je metro dizajnom i jako je pojednostavljen te koristi izgledom fonta vodi korisnika kroz elemente stranice. Boje su čiste a ikone su vrlo jednostavne i jednobojne. Pomoću Design Managera dizajneri koji nemaju iskustva s masterpage stranicama i stranicam izgleda moći će mijenjat izgled stranica koristeći standardni HTML i CSS.
 
TEH datum:15.10.2012. 11:00 autor:

eVision

 
 
 
Kontaktirajte nas | Prijava za webinar
Kalendar aktivnosti
 

eVision informacijski sustavi d.o.o.

Baštijanova 52a, 10000 Zagreb | tel: +385 (1) 5390 400 | fax: +385 (21) 383 597 | OIB: 98227140678 | MBS: 080482498​

Kontaktirajte nas | Facebook | LinkedIn | Google+

© 2015. eVision informacijski sustavi d.o.o.  //  zaštita osobnih podataka  //  made with: SharePoint 2010  // design by: Sapun