eVision > Početna > Novosti

HŽPP je unaprijedio svoj Intranet portal!

Novi, unaprijeđen Intranet portal od sada je dostupan i na mobilnim uređajima. Pokrenuta je i nova aplikacija za upravljanje poslovnim procesom izvanrednih događaja u prometu s ciljem povećanja razine sigurnosti željezničkog prometa.
 
Tvrtka eVision uspješno je implementirala novi Intranet portal za HŽ Putnički prijevoz, gdje smo osim vizualnog redizajna sistematizirali i sav sadržaj dostupan zaposlenicima. Postojeće vijesti su unaprijeđene i kategorizirane u skladu s korisnikovim potrebama i željama (poslovne vijesti, pogodnosti, zanimljivosti i slično). Sadržaji su obogaćeni multimedijalnim mogućnostima kao što su fotogalerije i video zapisi.
 
Dostupne su i nove kategorije sadržaja: aktualni natječaji za zapošljavanje i arhiva medijskih objava (Press cut) koja omogućava pregled tiskanih medija, internetskih objava, te video i audio materijala koji se bave HŽPP-om i željezničkim sektorom u cjelini.
 
Novim dizajnom obuhvaćeni su i dosadašnji sadržaji koji su zaposlenicima potrebni za svakodnevni rad kao što su službena glasila, korporativni materijali, vozni red, te razne upute i službena dokumentacija organizacije.
 
Kroz jednostavnu navigaciju korisnicima je olakšan pristup njihovim aplikacijama i timskim web-mjestima kojima se svakodnevno služe. Jedna od tih aplikacija je telefonski imenik čije je pretraživanje omogućeno po svim unesenim parametrima. Nadograđena je tečajna lista i kalendar aktivnosti koji prati konferencije, seminare i manifestacije u Hrvatskoj i Europi.

Iskoristile su se mogućnosti novog SharePointa i Office 365 za brže i lakše upravljanjem multimedijalnim sadržajem

HŽ Putnički prijevoz SharePoint platformu koristi od 2003. godine kao dio tadašnjih HŽ Hrvatskih željeznica. Nakon što su se 2007. godine HŽ Hrvatske željeznice podijelile na neovisna društva, podijeljen je i dotada zajednički portal, te je HŽ Putnički prijevoz postavio vlastiti intranet. Prošle godine portal je migriran na Office 365 platformu koristeći standardna out-of-the-box rješenja. Sljedeći korak bio je unapređenje portala na nivo Enterprise News Portala. Korištenjem Office 365 Video aplikacije, administratorima je uvelike olakšano upravljane video materijalima i njihovom optimizacijom.

„Redizajnom i upravljanjem korporativnim sadržajem raznih kategorija portal je postao interaktivno mjesto na kojem će zaposlenici jednostavno doći do informacija i materijala potrebnih za svakodnevni rad. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u izradi novog portala.“ – izjavili su u HŽPP.

Novom aplikacijom do lakše analize podataka iz željezničkog prometa

Paralelno s redizajnom portala pokrenuta je i nova aplikacija za upravljanje poslovnim procesom izvanrednih događaja u prometu koju koriste sve regionalne jedinice HŽPP-a. Analizom podataka koji se prikupljaju aplikacijom olakšat će se interna analiza podataka za donošenje sigurnosnih preporuka i mjera u željezničkom prometu. Aplikacija kombinira SharePoint i K2 SmartForms platformu kojima se jednostavno automatiziraju poslovni procesi.

U sljedećim fazama razvoja, HŽPP planira ulagati u daljnju modernizaciju i doradu portala, ali i razvoj i unapređenija web-mjesta pojedinih organizacijskih jedinica s ciljem optimizacije rada.

objava datum:24.3.2017. 8:00 autor:

eVision

 
 
 

Redizjan HŽPP Portala u par slika

Kontaktirajte nas | Prijava za webinar
Kalendar aktivnosti
 

eVision informacijski sustavi d.o.o.

Baštijanova 52a, 10000 Zagreb | tel: +385 (1) 5390 400 | fax: +385 (21) 383 597 | OIB: 98227140678 | MBS: 080482498​

Kontaktirajte nas | Facebook | LinkedIn | Google+

© 2015. eVision informacijski sustavi d.o.o.  //  zaštita osobnih podataka  //  made with: SharePoint 2010  // design by: Sapun