eVision > Početna > Novosti

10 najboljih SharePoint web stranica u 2014.

Većina web stranica dizajnirano je na nekoj platformi (one koje nisu, stvorene su "od nule"). Neke od najpopularnijih su WordPress, Drupal i SharePoint. U osnovi, te platforme su sučelje kojim se web stranice lako stvaraju i održavaju.

SharePoint je takva platforma koja, uz niz drugih mogućnosti, omogućuje da vrlo jednostavno stvorite svoje „web-mjesto“.

Drugim riječima, jedna od temeljnih funkcionalnosti SharePointa je stvaranje web stranica.

Ranije smo pisali koje su Fortune 500 kompanije na SharePointu, a ovdje donosimo listu najboljih SharePoint web stranica u 2014. prema izboru posjetitelja portala Top SharePoint uz naše kratke komentare.

Da bude zanimljivije – idemo od kraja prema početku, a na završetku članka dijelimo i naša razmišljanja o izradi web stranica u SharePointu:

10. Nashville International Airport

Stora Enso

Industrija: Zrakoplovstvo
Verzija: SharePoint 2010

Responzivan: da

Web stranica zračne luke u gradu Nashville u saveznoj državi Tennessee napravljena je na SharePointu 2010 (starija verzija). Ima vrlo šarolik dizajn, raznolik sadržaj i jednostavnost navigacije koja se vrlo lako postiže na SharePointu – moramo priznati da smo poželjeli provjeriti idući dostupan let!

9. Waitomo

Industrija: Turizam
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan:
ne

Novi Zeland je prekrasan, a ova turistička stranica demonstrira upravo to korištenjem prekrasnih fotografija u visokoj rezoluciji na naslovnici. Posebno je zanimljiva navigacija tim slikama koja poziva na otkrivanje što se skriva u pećini Ruakuri ili Crnom Labirintu.

8. Fortius Sport & Health

Industrija: Zdravstvo
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan:
ne

Jasna naslovna stranica poziva na otkrivanje usluga i programa, a tekstovi su kratki i jasni te dobro uklopljeni uz minimalistički dizajn. Posebno nam se svidjela integracija videa (probajte mišem proći preko play gumba).

7. Taibah University

Industrija: Obrazovanje
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan: da

Sveučilište koje nas je oduševilo svojim modernim pristupom dizajnu koristeći razne ikone. Dobro rješenje je vidljivo već na naslovnici sa funkcionalnim „drop-down“ menijem koji možete vidjeti kada prijeđete mišem preko „Quick Access“, „Public Services“ i „Useful Links“ gumba.

6. Australian Immigration

Industrija: Javna uprava
Verzija: SharePoint 2010

Responzivan: da

Ako želite raditi, studirati ili samo posjetiti Australiju, ova web stranica bogata je sadržajem koji daje potpuni pregled svih detalja koji bi Vas mogli zanimati. Izrađena je u verziji SharePoint 2010 i koristan je prikaz kako se u SharePointu mogu napraviti web stranice sa jako puno raznolikog sadržaja.

5. UNSW


Industrija: Obrazovanje
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan: da

Još jedna web stranica iz Australije, ovog puta za edukacijsku ustanovu, daje odličan prikaz vizualnih elemenata koji se lako integriraju u SharePointu. Najviše nam se dopala sekcija „Featured News“ na dnu naslovnice koja demonstrira spoj vizualno atraktivnog sadržaja i funkcionalnosti objavljivanja brojnih članaka.

4. Energisa

Industrija: Energija
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan: da

U listu se uvrstila i jedna potpuno drugačija web stranica izrađena u verziji SharePoint 2013. Izrazito vizualno atraktivna naslovnica ima samo funkcionalnost unosa mjesta stanovanja. Nakon unosa, korisnik može pročitati niz informacija vezanih uz specifično područje čime je kvalitetno demonstrirana jednostavnost kategorizacije unutar web stranice.

3. Presbyterian Healthcare Services

Industrija: Zdravstvo
Verzija: SharePoint 2010

Responzivan: ne

Ovaj brend koji postoji preko 100 godina ima izrazito funkcionalnu web stranicu na kojoj vidimo svu moć razgranatog sadržaja koji se lako stvara u SharePointu. Ovako kompleksno rješenje jednostavno je implementirati zato što gotovo svaka podstranica ima sličnu strukturu, no drugačiji sadržaj, što znači da je proces izrade puno kraći bez gubitka funkcionalnosti.

2. AAR

AAR

Industrija: Promet
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan: da

Ova web stranica nas je posebno oduševila, prvenstveno zbog atraktivnog vizualnog prikaza koji dodatno ojačava kontinuirani video u pozadini. Drago nam je što se i ova stranica uvrstila u popis (i to na zasluženo visoko mjesto) jer prikazuje da se u SharePointu mogu raditi i tehnički zahtjevnije web stranice od ranije predstavljenih.

1. Stora Enso

Industrija: Prerađivačka
Verzija: SharePoint 2013

Responzivan: da

Na prvom mjestu je web stranica koja nam se nije vizualno svidjela poput AAR ili Energisa, ali svakako na vrlo jednostavan i pregledan način ističe sve vezano uz proizvode i poduzeće.

Zaključak

Gotovo svaka od predstavljenih 10 web stranica namjenjena je nekoj specifičnoj industriji. Možete vidjeti da zdravstvo, prerađivačka ili energetska industrija koriste razne verzije SharePointa (2010 ili 2013) za svoje web stranice, i to svaka na svoj specifičan način.

To doista govori o raznolikosti i mogućnostima koje pruža SharePoint pri izradi web stranica.

U eVisionu nudimo niz usluga i rješenja baziranih upravo na SharePoint tehnologiji. Ako govorimo o izradi web stranica u SharePointu, dosad smo radili nekoliko takvih projekata, s tim da je upravo eVision web stranica prva web stranica u Hrvatskoj napravljena u SharePointu 2010.

Rješenje koje naši korisnici često traže je SharePoint Enterprise Portal, odnosno, intranet. Do sada smo radili nekoliko takvih rješenja, poput intraneta za Atlantic Grupu (SharePoint 2013) i HEP (SharePoint 2010).

U narednim člancima nastojat ćemo demonstrirati punu moć ove raznolike platforme. Nastavite nas pratiti i pročitajte neke od naših ranijih članaka:

Ako Vas zanima više o ovoj temi i želite ostvariti suradnju s nama bilo pri izradi web stranica ili intraneta, javite nam se.

 

TEH datum:28.1.2015. 13:00 autor:

Dubravko Blaće

 
 
 
Kontaktirajte nas | Prijava za webinar
Kalendar aktivnosti
 

eVision informacijski sustavi d.o.o.

Baštijanova 52a, 10000 Zagreb | tel: +385 (1) 5390 400 | fax: +385 (21) 383 597 | OIB: 98227140678 | MBS: 080482498​

Kontaktirajte nas | Facebook | LinkedIn | Google+

© 2015. eVision informacijski sustavi d.o.o.  //  zaštita osobnih podataka  //  made with: SharePoint 2010  // design by: Sapun